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19 noviembre 2010 5 19 /11 /noviembre /2010 21:35

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ISPAHAN CAKE
Grease and flour a loaf pan of 24 cm. Sift 170g of ground almonds with 125g of icing sugar. Mix 2 tablespoons tablespoons whole milk with 3 tablespoons tablespoon rose syrup. In the bowl of a food processor, lather 160g softened butter mixed with almond powder, icing sugar, then add 3 egg yolks and 1 egg and continue beating 2 minutes. Stir gently so the milk rose syrup. Assemble the remaining 3 egg whites until stiff, not too firm, gradually incorporating 75g caster sugar. With a spatula, fold whites into the first mixture along with 80g of sifted flour. Turn oven to 180 degrees. Fill the mold with 1 / 3 of the dough, drop it half a punnet of raspberries, cover with 1 / 3 of dough, the rest of the raspberries, and finally the remaining batter. Smooth the top, bake, and lower the temperature to 150 degrees. Cook for 1:45, immediately unmold onto a rack. Let cool to room temperature.
(The recipe is for 6 people, the cake will keep for 10 days in the fridge.)

 

CAKE ISPAHAN
Beurrez et farinez un moule à cake de 24 cm. Tamisez 170g de poudre d’amandes avec 125g de sucre glace. Mélangez 2 c. à soupe de lait entier avec 3 c. à soupe de sirop de rose. Dans la cuve d’un robot, faites mousser 160g de beurre en pommade avec le mélange poudre d’amandes-sucre glace, puis ajoutez 3 jaunes d’œufs et 1 œuf entier et continuez à battre 2 mn. Incorporez alors délicatement le lait au sirop de rose. Montez les 3 blancs d’œufs restants en neige pas trop ferme, en incorporant peu à peu 75g de sucre semoule. Avec une spatule, incorporez les blancs au premier mélange en même temps que 80g de farine tamisée. Allumez le four à 180°. Garnissez le moule d’1/3 de la pâte, déposez-y la moitié d’une barquette de framboises, couvrez-les d’1/3 de pâte, du reste des framboises et, enfin, du reste de pâte. Lissez le dessus, enfournez, et baissez la température à 150°. Laissez cuire 1h45, démoulez aussitôt sur une grille. Laissez refroidir à température ambiante.
(La recette est pour 6 personnes, le cake se conserve 10 jours au frais.)

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Published by maria canabal - en Cook Recipes & Chefs
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